Beiratkozás az első évfolyamra a 2024-2025. tanévre

Csatolva küldjük a 2024/2025. tanévre vonatkozó általános iskolai beiratkozást támogató, az előzetes jelentkezéshez is kapcsolódó szülői tájékoztató segédletet, illetve a beiskolázási modul felhasználói útmutatóját.

A felhasználói útmutatók a KRÉTA Tudásbázis oldalán is elérhetővé váltak, a beiratkozás folyamatának oktató videója az alábbi linken érhető el :

 

Javasoljuk a kedves Szülőknek,hogy amennyiben lehetséges, úgy a Kréta felületén elektronikusan írassák be gyermeküket, ez nagyban meggyorsítja a beiratkozás folyamatát.

Az online beiratkozás nem mentesíti Önöket az alól, hogy személyesen is meg kell jelenniük, mert a kitöltött adatlapcsomagot aláírva le kell adniuk 2024. 04. 18-án vagy 19-én.

Továbbá felhívjuk a figyelmet az Nkt. 72. § (1a) bekezdésében foglaltakra:

„A szülő kötelezettsége, hogy a nevelési-oktatási intézménnyel óvodai vagy tanulói jogviszonyban álló, cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes, fokozott kockázatú allergiás betegséggel diagnosztizált gyermeke fokozott figyelmet igénylő egészségi állapotáról és a megteendő sürgősségi intézkedésekről

  • a beiratkozással egyidejűleg, vagy
  • a diagnózis ismertté válását követően haladéktalanul

tájékoztassa a nevelési-oktatási intézményt, továbbá köteles gondoskodni arról, hogy az életmentő gyógyszert a gyermek, tanuló mindig tartsa magánál.”

A beiratkozáshoz kitöltendő adatlapcsomagot feltesszük majd a honlapunkra (a Tankerülettől várjuk a dokumentumokat), onnan  előzetesen letölthetik, kinyomtathatják és kitöltve a beiratkozás napján behozhatják, így lerövidül a beiratkozás folyamata. Természetesen itt a helyszínen is megkaphatják az adatlapcsomagot és kitölthetik.

 

Üdvözlettel:

Iskolavezetés