Balaton, te csodás

Balaton, te csodás

A többnapos osztálykirándulások megszervezése nem könnyű feladat, de annyi örömet jelent a gyerekek számára, hogy megéri az erőfeszítést. A 7. B mozgalmas évet tudhat maga mögött: színvonalas községi műsor, tanulmányi versenyek, mérések és a ballagással kapcsolatos megannyi tennivaló.  Ennyi kihívás után kiváló kikapcsolódás volt a Balatonfüred- Tihany program. Lelkes osztályfőnök, még lelkesebb diákok, támogató szülői háttér és a Polgármester úr és az önkormányzat anyagi támogatása 🙂
Szóval irány a Déli pályaudvar! Hátamon a házam és alig 2 órás vonatút után megpillantottuk a varázslatos Balatont. Ugyanaz az ujjongó öröm tört fel bennünk, mint minden magyarban, amikor a magyar tenger látványa elé tárul. De gyönyörű, milyen békés ez a lágy víz! Milyen fantasztikus országban élünk!
Senkit nem kellett győzködni, hogy fürödjön, sőt vízibicikliket is béreltünk egy tengeri csatához. Volt strandröplabda, tetszett az ifjúsági szállás és az ellátás is. Kimentünk éjjel a füredi városközpontba, begyűjtöttük a mobiltelefonokat, és némi alvás is történt azért:)
A második nap került sor a hajókirándulásra Tihanyba. Kisvonattal bejártuk a Tihanyi-félszigetet, gyönyörködtünk az apátságnál a panorámában, és megtaláltuk Gombóc Artúr szobrát. Jártunk a magyar királyokat bemutató Panoptikumban, és jót ebédeltünk a helyi kisvendéglőben.
Füredre visszaérve felkerestük a Jókai Mór Emlékházat, ahol kiváló idegenvezetést kaptunk Jókai Mórról, az emberről. A gárda ekkorra már kissé ellankadt, de amikor a padlóra ülve törökülésben hallgathattuk a tárlatvezetést, határozottan kellemesebb volt a kulturális élmény.
Elmondhatjuk, hogy minden percét élveztük ennek a két napnak. Az osztályközösség megerősödött, és barátságok születtek és újultak meg.
Mi van még hátra? Köszönöm Csizmadi-Rácz Szilvia szülőnek, hogy fáradhatatlan támaszként segített mind a szervezésben, mind a lebonyolításban.

Lintner Andrea
osztályfőnök