Sulisárkány országos döntő Kecskeméten

Sulisárkány országos döntő Kecskeméten

A Lupa-tavon megrendezett döntőről a győztes nyolcadikos csapatunk automatikusan továbbjutott az országos döntőre. Hatodikos csapatunk a negyedik helyen végzett a Lupa-tónál. Az első három helyezett nem vállalta az utazás költségeit, így hatodikosaink utazhattak. Hetedikeseinket pedig beosztottuk a két csapatba, mert sajnos mindkét csapatnál akadt aki más elfoglaltsága miatt nem tudott velünk jönni.

Június 15-én rendezték az országos döntőt Kecskeméten. A Hírös Sárkány Egyesület volt a házigazda. Kitűnően vizsgáztak rendezésből. Szépen kialakított stég és versenyhelyszín mellett a pályák is egyforma vízzel rendelkeztek.

Reggel hatkor indultunk Tahitótfaluból, kilenckor már rajtolt a verseny. Időmérő futamokkal kezdtünk, ez alapján lettek futamokba sorolva a csapatok. Mindkét csapatunk a legjobb idővel került az elődöntőbe. Az elődöntőket, középdöntőket is megnyerve jutottunk a döntőbe. Minden futam nagyon izgalmas volt, főleg a hatodikosoknál. A döntőben is így alakult, végül sikerült nyerni. A nyolcadikosok fölényesen nyerték a döntőt. Így mindkét csapatunk országosbajnok lett.

Csapatok tagjai: Öreglaki Panni, Marton Szilvia, Baffia Boglárka, Szimilkó Roland, Héger Dominik, Czikora Bence, Szilasi Bertalan, Bodor Miklós, Onucsán-Sipeki Benedek, Baffia Levente, Kóbor Gergő, Pitvarosi Nimród, Szabó Emma, Szoboszlai Laura, Hibbei Bíborka, Bagi Kincső, Szente Natasa, Zalaváry-Nagy Lellle, Fanczal Dániel, Nagy Csaba, Ivanics Benedek, Stumpf Vince, Princz Dinesh, Tar Márton, Újváry Edvárd, Soos Abigél, Sípos Liza.

Eredményhirdetés után még egy ebédre is vendégül láttak minket. Ebéd után fürödni is voltunk a tó strandján.

Szeretnénk megköszönni támogatóinknak, hogy segítették a versenyzést, főleg az utazás magas költségét. Támogatók: Az iskola alapítványa, Csereklye Ferenc vállalkozó, Nagy Róbert vállalkozó, Angelmajer Éva és a „Százas bolt Tótfalu”, Nagy Viktória és „Éjjel-nappali bolt Tahi”.

Köszönjük a Szigeti Sárkányok Egyesületnek, hogy biztosították számunkra a felkészülés lehetőségét. Valamint Schubert Mihálynak köszönjük a balesetmentes utazást.

Gratulálunk minden versenyzőnek aki aranyérmével hírnevet szerzett Tahitótfalunak újra a Hírös városban, Kecskeméten.

 

Fábián Csaba

felkészítő-csapatvezető