Nem tudni, mit hoz a jövő, de készülni rá mindenképpen érdemes

Örömmel adunk hírt egy olyan programról, amely játékos formában hozta közel a 7. osztály számára a pályaorientáció témáját. A foglalkozásnak a váci Király Endre Technikum és Szakképző Iskola adott otthont február végén.
Két különböző tematikus szakasz követte egymást. Konfár Mónika vezetésével az önismeret és a szakmaismeret fontosságáról tanultak a gyerekek. Külön öröm volt hallani, hogy mennyire fontos a fiatal munkavállalók számára az alázat és a tisztelet elsajátítása a szakma mellett.
A második rész a robotika/informatika világába vezette be a gyerekeket. Három középiskolás diák vezetésével (egyikük nagy örömünkre Baffia Bendegúz, volt diákunk volt!), csoportokban kreatív autóépítés folyt, sőt a VR szemüveg kipróbálására is adódott lehetőség. Igazi Forma-1-es hangulat alakult a végére, amikor az ‘önvezető autók’ versenyeztek egymással.
Pedagógusként mi mást is kívánhatnánk, mint azt, hogy legyen minél több olyan tanóra, ahol az elmélet, a gyakorlat és az alkotás öröme ilyen szépen illeszkedik.
Jelen sorok írója meg magában azon morfondírozhatott,  hogy a másnapi nyelvtanórán a részeshatározó vajon arat-e ilyen osztatlan sikert 🙂

Lintner Andrea
osztályfőnök