Megérkeztek a Bendegúz Tudásbajnokság eredmények

Megérkeztek a Bendegúz Tudásbajnokság eredmények

Iskolánk számára különösen fontos, hogy a tehetség ígéretek megmutassák, miben ügyesek. Ehhez kapnak tőlünk pedagógusoktól támogatást, motivációt, segítséget.

Gyermekeink a verseny által megtanulják, milyen fontos a szorgalom, az elmélyülés, a kitartás, a feladat tudat. Rájönnek arra, hogy kíváncsi, bátor, tudását fejleszteni akaró, a megszerzett ismereteire büszke diákokból olyan értékes,  inspiráló, támogató közösséget lehet építeni, ahová jó tartozni, ahol mindenkinek van esélye megmutatni, miben jó. Ezáltal fejlődik az önértékelésük, önbizalmuk, sikerélményhez jutnak. Mintát, példát mutatnak azoknak a társaiknak, akiknek még nem volt bátorsága megpróbálni miben is tehetséges.

Hisz már egy jeles írónk is ezt írta a tudásról:

„Elmondok neked egyet-mást. Mindennap egy valamit, hogy megtarthasd a fejedben. Mert látod: Minden ember annyit ér, amennyit tud. Ha olyant is tud, amit senki más se, akkor mindenkinél többet ér.” Gárdonyi Géza

A verseny maga hat fordulós levelező versenyből áll.  Aminek az elsőféléves eredménye ismert. Illetve a jelenlétet igénylő megyei fordulóból.

Iskolánkból négy tantárgyból neveztek a tanulók az első-negyedik és a hatodik évfolyamról 17-en. Volt, aki több tantárgyból is indult.

Az első féléves eredmények:

Arany minősítést kapott:

Balogh Emma 2.o., Bálint Barnabás 3.o, Buglyó Fanni 2.o.,  Czimer Péter1.o, Fülöp Katalin1.o., Horváth Csenge 4.o., Kiss Kiara Zorka 4.o. és Molnár Luca 6.o.

 

Ezüst minősítést kapott:

 

Fülöp Katalin 1.o., Madarász Viktória 3. o. Molnár Luca 6.o, Orgon Petra Dóra 1.o., Papp Zoltán Dominik 3. o, és Somogyi Soma 4. o

Bronz Minősítést kapott:

Mislai Liza 2 osztályos tanuló.

A vármegyei versenyen is szép eredmények születtek:

Molnár Luca angol 5. hely. Kiss Kiara Zorka matematika 15. hely Bálint Barnabás matematika 17. hely.

Szabados-Molnár Virág 6.b osztályos tanuló Pest vármegyei 3. helyezett lett.

Innen is gratulálunk nekik, családjaiknak és felkészítő tanáraiknak.

 

Nagy Zoltánné szervező tanár