Látogatás a Hungaroringen

Szeretnénk köszönetet mondani a Pest Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottságnak, akik lehetővé tették a Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola 4.b osztálya számára, hogy 2024. február 20-án részt vegyünk az általuk szervezett interaktív közlekedésbiztonsági napon, melynek a Hungaroring adott otthont. Külön köszönet Gátiné Budai Boglárka, rendőr őrnagy alosztályvezetőnek, hogy benevezte az osztályt, és a kísérő szülőknek, hogy segítettek koordinálni a csapatokat!

A gyerekek csoportbontásban próbálhatták ki magukat a következő programokon:

Az első állomáson egy okostábla segítségével a KözlekEDEk foglalkoztató füzet interaktív változatával tanulták meg a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedéshez szükséges ismereteket, a közlekedési táblák jelentését, a gyalogátkelőhely helyes használatát és a biztonságos kerékpározás szabályait.

A második állomás nagyon izgalmas volt! Off-road autóba szállva mentek végig egy speciális erdei akadálypályán.

A harmadik állomáson összegezték az addig tanultakat egy okos és vicces robot segítségével, majd közlekedési táblákat ábrázoló puzzle darabokat raktak ki. Végül elsajátították a közlekedési rendőrök karjelzéseit. Egy rövid teszt zárta ezt a programot.

A negyedik állomáson ismét a gyakorlaté volt a főszerep. Egy sebességmérő segítségével megtudták, milyen gyorsan sétálnak, illetve futnak. Kaptak néhány mozgásos feladatot, majd ismét autóba szállva megtapasztalták, milyen, ha vizes úton kipörög, megcsúszik, forog az autó.

A program során olyan élményekkel gazdagodtunk, amelyek játékosan megtanították a biztonságos közlekedés alapjait, amit a mindennapokban is alkalmazni tudnak a gyerekek.

Bóta Ágnes

osztályfőnök