Kiállításmegnyitó és Mikó Dorina különdíjas alkotása a Faluházban

Kiállításmegnyitó és Mikó Dorina különdíjas alkotása a Faluházban

 

Mindig nagy ünnep egy féléves beszámoló kiállítás, főleg akkor, ha ez egyben egy anyák napi alkalom is! Az Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészeti szakán – ahol több, mint 60 diákkal közösen alkotunk hétről hétre- többféle műfajjal, technikával ismerkedhetnek meg a gyerekek. A „Frissen tavasszal” című kiállításunkon látható grafit, toll, akvarell, tempera és akril kép; linómetszet; saját készítésű plüss állatfigura; zománcképek; rekeszzománc, karcolt és egyéb medálok és ékszerek is. A sokszínűség és az egyedi megoldások tárháza rögtön szembetűnő a látogató számára. Fontosnak tartom azt, hogy szánjon rá időt az idelátogató az alkotások alapos megtekintésére, mert a gyerekek szíve-lelke csak ily módon lesz „látható” a műveken keresztül.

A kiállítás rendezése 2 teljes napot vett igénybe, ami egy fantasztikus csapatmunka volt Natréval, Varga Bendussal, Adrival, a Faluház vezetőjével és Várnoki Mónival. Ezúton is hálásan köszönöm nekik azt, hogy egy harmonikus, jól áttekinthető, tartalmas kiállítás jöhetett létre!!

Május 4-én, Oravecz György koncertje után a kiállítást Natre festőművész nyitotta meg, közreműködött Kubusné Verhás Virág fuvolán és Kökényné Krafcsik Ibolya zongorán. A tartalmas összművészeti anyák napi délelőttöt táncház zárta.

A sok alkotás között fellelhető Mikó Dorina 4. osztályos diákomnak az alkotása, mellyel elnyerte a 2024-es Papucsfej hímző/díszítő országos pályázat 2. kategóriájának a különdíját!   – 9-15 éves korcsoportban-. Gratulálok Dorinának, Dodónak ehhez a csodálatos eredményéhez! A különdíjas, vegyes technikájú gyönyörű terve a többi remek alkotással együtt egész májusban megtekinthető a Szigetmonostor Faluházban!

Mindenkit szeretettel várunk a „Frissen tavasszal” kiállításra a Szigetmonostor Faluházba!

 

Várbiró Kinga

/AMI képzőművészeti szak

Műhelyvezető